Opskrifter

Sherryfromage

Lørdag, 21. september 2013af Redaktion
En skøn festdessert fra 1960'er køkkenet

Ingredienser til sherryfromage

(4 pers.)

4 blade husblas
3 æg
3 spsk. sukker
1 dl sherry
25 g hasselnøddekerner
50 g bitter chokolade
¼ l piskefløde

Pynt
Flødeskum af 1 dl piskefløde
Vindruer

Fremgangsmåde til sherryfromage

Læg husblassen i blød i koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker godt. Tag husblassen op af vandet og smelt den i en lille skål over vandbad. Bland husblas og sherry og rør det i æggemassen. Stil det køligt, til det er halvstift. Hak nødder og chokolade. Pisk æggehviderne og fløden stiv. Vend nødder, chokolade (gem lidt til pynt) flødeskum og hvider i æggemassen og hæld fromagen i en skål. Lad den stivne i køleskab på 2-3 timer. Pynt fromagen med flødeskumstoppe, vindruer, nødder og chokolade.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Vi elsker muffins!

Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal.
Se vores muffins her

Find flere opskrifter her...
Gammeldags saftfromage
Kærnemælksfromage med hindbær

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop